Du behöver kombinera flera saker om du ska fotografera ett ansikte, eller ett porträtt. En kamera med rätt egenskaper är viktigt, och en modell med vacker hy är minst lika viktig så att du är fri att ta de närbilder du önskar. En bra ansiktskräm har en mjukgörande effekt på modellens hy och kan få ansiktet att se ”bomullslikt” ut.

Att tänka på när du fotograferar

Om du ska fotografera ett porträtt – ett ansikte i närbild – ska personen du fotar vara i fokus. Smink, kläder och bakgrund ska samspela för att framhäva ansiktet med den mjukhet eller den kontrast som du önskar.

Vilken kamera kan vara ett bra val? De flesta brännvidder fungerar vid porträttfotografering. Du behöver inte det allra snabbaste autofokuset eller någon extrem bildhastighet, kanske passar Canon EOS 850D eller Nikon D780. Det är också populärt att använda systemkameror som Canon EOS R6 – och om du är nybörjare och vill ha en bra första kamera är Nikon 3500 ett utmärkt val. Den har ett guideläge där du lär dig funktionerna och med lite mer budget kan du också skaffa en lite större lins.

Många saker har dock betydelse, du behöver se till att du har rätt ljus och är tillräckligt nära motivet. Det är inte endast kameran som gör jobbet, hur du vinklar och placerar dig i förhållande till objektet och hur ljuset faller är en stor del av jobbet.

Hyn viktig vid ansiktsfotografering

När du fotar ansiktsbilder är det naturligtvis lika viktigt att ansiktet ser bra ut baserat på vilken funktion bilden ska ha. En bra ansiktskräm förstärker alltid känslan av en len mjuk hy, en kräm kan också ta fram konturer på ett vackert sätt. Det finns flera butiker där du kan köpa ansiktskräm, ett riktigt säkert kort är parfym.se som har ansiktskrämer av hög kvalitet för alla olika hudtyper. Parfym.se är en välsorterad webshop med kända och vältestade varumärken, vilket gör att man tryggt kan handla sin ansiktskräm här.

Vilken kräm är bra vid fotografering?

Ansiktet ska hållas återfuktat och smörjas in regelbundet. En fuktgivande och näringsrik nattkräm är alltid bra, då kan du sedan använda en matt dagkräm vid fotograferingen. På natten en reparerande, lite kraftigare kräm som återbygger cellerna, och på dagen en återfuktande matt kräm. Krämer med Retional är mer aktiva vad gäller att till viss del släta ut huden, men man behöver använda Retinol över en längre tid innan resultaten i så fall syns. Ett serum som tränger in i huden är också bra.

Tvätta med en mild tvål, torka och applicera den matta ansiktskrämen i ansiktet, om en liten försiktig puderpuff behövs på något ställe kan du lägga på det också.

Relaterade inlägg