Det har blivit allt vanligare att faktiskt fotografera med mobiltelefonen. På grund av att teknikutvecklingen har gått i en rasande fart har mobilerna och mobilkamerorna utvecklats enormt mycket. Du kan numer ta väldigt bra och kvalitativa bilder enbart med mobilens kamera. När du använder mobilen för att fotografera är det en bra idé att försöka skydda den. Hos Nudient kan du hitta mängder med snygga mobilskal. Nudient har mobilskal i olika utföranden som skyddar din mobil om du skulle råka tappa den i marken.

Skydda telefonen och kameran

Det är viktigt att skydda din mobiltelefon för att inte riskera att behöva köpa en ny om du tappar den. Det är betydligt billigare att investera i mobilskal och skärmskydd än att köpa en ny mobil. Om du dessutom fotograferar mycket med mobilkameran kommer du att vara utan kamera en period tills du får din nya mobil, vilket inte är speciellt angenämt.

Håll mobilkameran stilla

Det finns många bra tips om du vill bli bättre på att fotografera med mobilkameran oavsett vilken miljö du befinner dig i eller vilket motiv som du ska fota. Stabilitet är nyckeln när det kommer till mobilfotografering. Försök att i största möjligaste mån att använda båda händerna när du ska fota med mobilen. När du håller mobilen stilla ökar du chanserna att få fokuserade och skarpa bilder. Om du vill ta en bild med motivet i närbild ska du flytta dig närmare motivet istället för att använda zoomen. Du kommer få en betydligt bättre bild då.

Utnyttja det naturliga ljuset

När du ska fotografera med mobilens kamera ska du fokusera på det du faktiskt vill visa. Det bästa är att ha en diskret bakgrund som inte drar uppmärksamheten till sig. Det finns en kompositionsteknik som kallas tredelningsregeln som delar upp skärmen i tre områden. Det är ett rutnät som består av nio rutor som visar sig på skärmen. Om du försöker placera ditt motiv på en av linjerna eller där linjerna korsar varandra kommer du att få bättre foton. När du använder en mobilkamera är det bästa att försöka använda så mycket naturligt ljus som möjligt. Att fotografera när det är molnigt ute är faktiskt det bästa. Då får du ett mjukt och fint ljus.

Relaterade inlägg