Om du är intresserad att börja jobba som fotograf behöver du självklart rätt kamerautrustning. Men det är mer än utrustningen du behöver för att lyckas. Du behöver självklart veta hur du tar fina foton. Sedan måste du se till att kunder kan hitta dig. Det gör du genom att marknadsföra dig själv som en fotograf. Du behöver även visa exempel på vilka tjänster du har att erbjuda, till exempel om du tar foton på naturen eller familjefoton.

Internet är fantastiskt

På internet kan du idag göra det mesta. Du kan hitta kameror, och utrustning att köpa, du kan ta kontakt med andra fotografer som delar ditt intresse och du kan marknadsföra dig själv. Det viktigaste att tänka på är att du sätter ihop en portfolio av flera fotografier. Det gör det möjligt för kunder att se vad du har att erbjuda och avgöra om det är dig de letar efter. Ett annat tips är att du visar exempel på uppdrag du gjort tidigare, samt priser.

Skulle du redan vara etablerad som fotograf kan du använda dig av profilprodukter. Det innebär allt från kläder, muggar till pennor med din loga eller namn på.

Relaterade inlägg