Skapa en tavelvägg med dina mobilfoton

Världens mest använda kamera är idag mobilkameran. Alla har en smartphone i fickan eller väskan och vi tar foton regelbundet med vår mobil. För det mesta skickar vi dessa foton till vänner och familj, postar dem på sociala medier eller kanske Instagram. Men med dagens mycket höga kvalitet på mobilkameran kan du göra betydligt mer än så. Faktum är att du kan ta foton med en mobil som har en bildkvalitet i världsklass.

Tavelvägg med egna bilder

Det går alldeles utmärkt att printa foton som du tagit med din mobil. Antingen kan du göra det hemma med en dator och en printer eller så kan du göra det via en butik. Fördelen med en butik är att du kan förstora dina mobilbilder till den storlek du vill ha. Du kan även välja att printa dina bästa foton på konstpapper eller canvas. När du skapar en tavelvägg med dina egna foton kommer du att ge ditt hem en personlig touch. Du kan själv välja vilket tema du vill att din tavelvägg ska ha med exempelvis foton av ett älskat husdjur, familj, vänner, barn, semestern, bröllop, dop eller födelsedagsfesten. Men du kanske föredrar att dekorera ditt hem med dina bästa foton från exempelvis landskap, natur, vilda djur och vackra porträtt. För bästa effekt bör du blanda storlekarna på dina foton.

Dekorera en hel vägg

När du dekorerar med egna foton är det oerhört snyggt med en tavelvägg i sovrummet eller en större printad bild över soffan. Men om du vill dekorera en hel vägg från golv till tak är det ett bättre förslag att skaffa en fototapet. Hos Familjetapeter hittar du marknadens bredaste sortiment av fototapeter. Du kan välja bland 21 miljoner foton som tagits av professionella fotografer i massor av olika färger och motiv. Här kan du välja en dekorativ fototapet från flera olika teman såsom blommor, skog, natur och landskap, djur, städer och resmål, astronomi och rymd, himmel, andligt och livsstil, sport, 3D och mycket mer. Familjetapeter ger dessutom prisgaranti, vilket innebär att du tryggt och säkert kan handla din fototapet till marknadens garanterat bästa pris.

Bra appar för fina foton

När du tar bilder med mobilen som du vill använda för print är det bra att se till att dina foton får bästa möjliga kvalitet. Idag finns flera riktigt bra appar som fungerar med både Android och Apple.

Med Snapseed kan du lägga till flera olika filter som inte finns i vanliga kameraappar eller Instagram. Du kan lägga olika ramar på dina bilder där du kan välja bredd och färg på ramarna. Snapseed kommer dessutom med flera riktigt bra verktyg som ger dig möjlighet att justera vitbalans, detaljgrad och kontrast.

TouchRetouch, NightCap Camera och Open Camera

TouchRetouch erbjuder dig möjligheten att ta bort objekt (med artificiell intelligens) i en bild, som exempelvis en soptunna eller en elledning. Med Object Removal kan du ta bort brevlådor eller soptunnor. När du använder Line Remover kan du ta bort ledningar och kablar genom att enkelt markera den elledning som du vill ta bort och låt sedan appen göra jobbet. Funktionen Clone Stamp kan användas när du vill ta bort mer komplexa och större föremål.

När du vill ta bilder på kvällen är NightCap Camera (Apple) och Open Camera (Android) ett måste. Båda apparna tillåter mycket långa slutartider och tillsammans med intelligenta funktioner kan du ta skarpa bilder av till exempel stjärnor, fyrverkerier eller norrsken.

Relaterade inlägg