I samband med bröllop och giftermål är det många som väljer att anlita en professionell bröllopsfotograf som kan föreviga ögonblicket. En professionell och utbildad fotograf följer med brudparet under utvald tid och fotograferar så mycket som möjligt. Paret kan själv välja om fotografen ska vara där några timmar, endast under vigsel eller under middagen, men hur blir man bröllopsfotograf och vad krävs?

För att du ska kunna fotografera på ett bröllop och ta betalt för det är det viktigt att du har kunskap om bland annat ljussättning, skuggor och hur du fångar rätt ögonblick. Du får inte heller vara i vägen för brudparet eller deras gäster och måste ha tillgång till en bra och professionell kamera som du vet hur du ska hantera. Vilken kamera du väljer är upp till dig, men en systemkamera är nästan alltid ett måste.

Möte med brudparet

Innan det är dags för bröllop och fotografering behöver du och brudparet träffas. Det kan ni t.ex. göra om du bokar konferensrum i Malmö eller på den plats där brudparet befinner sig. Med ett konferensrum har ni möjlighet att sköta mötet snyggt, bekvämt och professionellt. Många vill träffas i det privata hemmet eller på café och även detta går naturligtvis bra.

Hur mycket ska du ta betalt?

Hur mycket du ska ta betalt beror bland annat på hur länge du ska vara på plats, hur många bilder som ingår och vilken kunskap du själv har. Ju mer kunskap, desto mer kan du ta betalt för ditt arbete. Kolla gärna med andra bröllopsfotografer och jämför.

Relaterade inlägg