Det går inte att sticka under stol med att många husägare är rädda för skadegörelse eller inbrott. Det beror helt enkelt på den ökade kriminaliteten i Sverige där just inbrott och rån blivit allt mer förekommande. Med hjälp av en kamera kan du se till att ditt hus alltid är bevakat – även om du själv befinner dig på jobbet.

Idag finns det övervakningskameror som är kopplade till appar i din mobiltelefon. På så sätt kan du alltid ha koll på ditt hus och omgivningarna genom appen. Det bästa är att installera flera olika övervakningskameror för att på så sätt minska risken för att tjuven hittar alternativa vägar in.

Gör huset tryggt att bo i

Med kameror kan du och din familj känna er betydligt tryggare, men det är inte det enda sättet som du kan säkerställa en trygg bostad för din familj. Med jämna mellanrum behöver du också kontrollera inomhusluften och beställa en radonsanering om radonhalterna är för höga. Under tiden för saneringen kan du själv välja om du vill befinna dig i bostaden eller om du föredrar att bo på annan ort. Fördelen med det sistnämnda är att du fortfarande kan ha stenkoll på din tomt och ditt hus med hjälp av en övervakningskamera.

Vad kostar en övervakningskamera?

Idag finns det många olika typer av övervakningskameror att välja mellan och de är av olika kvalitet och från olika tillverkare. Utbudet är således väldigt stort och det är svårt att säga exakt hur mycket de kommer att kosta. Om du dessutom vill ha hjälp med installation får du räkna med ett större belopp än om du gör arbetet själv. Du kan hitta enstaka övervakningskameror från 299 kronor och hela paket för några tusenlappar.

Relaterade inlägg