Flera av världens bästa fotografier har tagits av kända fotografer. Ansel Adams var en världskänd fotograf som var känd för flera fantastiska svart-vita fotografier. Hans skildringar av bland annat amerikanska västern samt Woemite National Park är exempel på några fotografier som fortfarande är väldigt älskade runt om i världen. Adams var även känd för sin egna unika fotograferingsstil, han använde sig av stora, tunga kameror. Dessa kameror producerade bilder som var väldigt detaljerade. Det gjorde det möjligt att använda dessa foton på stora, högkvalitativa utskrifter. Ansel Adams var född år 1902, i Kalifornien och gick bort år 1984 och har många gånger beskrivits om en mästare inom fotografering.

Fler kända fotografer

En fotograf som blev världsberömd för porträtt var Richard Avedon. Han fotade bland annat Charlie Chaplin, Marilyn Monroe och Kennedy.

En känd krigsfotograf var Robert Capa. Han dokumenterade fem krig innan han gick bort i Vietnam. Bilderna Capa tog vid andra världskrigets ”D-day” var de foton som han blev allra mest känd för.

En känd kvinnlig fotograf var Dorothea Lange. Hon fotograferade i USA under depressionen. Ett foto hon är mest känd för är av en immigrerande mamma som fick frimärksstatus.

Relaterade inlägg