Modefotograf – kamera och vinklar

Enligt många fotografer är modefotografi ett av de roligaste alternativen. Det är dock inte alltid enkelt att ta vackra foton som visar upp både modeller, kläder och liknande från de bästa sidorna. Men som tur är finns det tips på hur du kan gå till väga.

Rätt utrustning

Det allra viktigaste är att du använder dig av rätt utrustning. Det är bättre att du tar med dig allt du kan. Vid en fotografering kan du inse att du behöver ett visst objektiv som du inte räkna med. Då är det bra ifall du packade ner detta. När det kommer till vilken kamera du ska använda är det bra om du väljer en du känner dig bekväm med. Om du förstår dig på alla inställningar och sådant kommer det bli lättare att ta fina foton. Väljer du istället en ny kamera du inte använt så mycket tidigare kommer det inte bli lika bra. Det leder nämligen till att du måste lära dig allt om den samtidigt som fotograferingen sker.

Rätt vinkel

En annan sak du måste tänka på är i vilken vinkel du tar fotografierna. En modell kan få ett helt nytt uttryck när du fotar i en viss vinkel. Ett alternativ är att du läser på om olika vinklar samt perspektiv, men om du har erfarenhet borde du redan känna till hur foton tagna i olika vinklar kan bli. Exempelvis om du tar kort ovanifrån kan det leda till att modellen du tar kort på ser supersmal ut, men har ett stort huvud.

Relaterade inlägg