Satsa på solcellsdriven kameraövervakning

Med tanke på dagens elpriser och omvärldsläget är det kanske inte konstigt att svenskarna funderar på andra energikällor än de traditionella alternativen. Inte minst gäller detta också alla eldrivna tillbehör som vi alla behöver dagligen. Om dessa skulle kunna ersättas med solcellsdriven energi finns det en hel del pengar att spara. Läs mer här om varför du bör satsa på solceller och solcellsdriven kameraövervakning.

Tillgång och efterfrågan

Att elpriserna till stor del drivs av tillgång och efterfrågan är ingen nyhet, men i kristider blir det extra påtagligt vad som verkligen kostar pengar och elen kostar betydligt mer än den smakar just nu. Med detta i åtanke är det inte alls märkligt att efterfrågan på solceller har ökat. Det är de orimligt höga och oberäkneliga elpriserna som är den bakomliggande orsaken till det ökade intresset för solpaneler och solceller. Hos otovo.se kan du beställa olika typer av solcellspaket och räkna på hur mycket pengar du kan spara in på elen genom att byta till solenergi.

Ersätt eldriven kameraövervakning med solcellspaneler

De allra flesta husägare har hemlarm med kameraövervakning och det finns en hel del olika varianter att välja bland. Det som ofta glöms bort är dock att du faktiskt kan sköta övervakningen av ditt hem med solenergi och använda solcellspaneler som energikälla. Med dagens rusande elpriser är detta ett hett tips som kan spara dig många tusenlappar. För ökad trygghet kan du naturligtvis välja en övervakningskamera med lång batteritid. Det finns till exempel varianter som klarar hela 30 dagar utan tillgång till solljus. Det inbyggda batteriet lagrar dessutom energi när det är riktigt soligt och använder bara energi när den aktiveras.

Solenergi

Genom att läsa informationen på otovo.se kan du fundera över hur du på bästa sätt helt skulle kunna gå över till solenergi och låta installera stora solcellspaneler på villataket eller ladugårdstaket. Du får dessutom hela 10 års garanti på köpet och du kan vara säker på att du inte drabbas av rusande elpriser. När du väl har fattat beslutet kan du passa på att byta ut ditt hemlarm och din kameraövervakning mot billigare och solcellsdrivna varianter där du dessutom själv står för elen via panelerna på ditt eget tak.

Kamerornas avskräckande effekt

Du kan låta installera solcellsdriven kameraövervakning varhelst du behöver den. Vad sägs om garageuppfarten, vid entrén, i trädgården, vid sommarstugan eller gäststugan? Listan kan göras precis hur lång som helst. Kameraövervakning har i alla tider haft en avskräckande effekt och i kombination med solcellsdrivna lampor som aktiveras vid rörelse får du en övervakning som garanterat skrämmer iväg tjuven. Du kan dessutom passa på att göra inbrott till en riktigt svår manöver hemma hos dig genom att se till att det inte finns några höga häckar eller buskage där tjuven kan bryta sig in osedd och i skydd av mörkret.

Relaterade inlägg