Tips på bekväma kläder för naturfotografer

Oavsett om du jobbar som naturfotograf eller inte kan det vara bra att tänka på att klä dig rätt när du ska ut på olika typer av uppdrag som innebär att du på olika sätt befinner dig ute i naturen. Det är även viktigt att se till att din utrustning är skyddad för att inte skadas. Här kan du läsa mer om bekväma kläder för bland annat naturfotografer och vad som kan vara bra att tänka på när du fotograferar i naturen.

Bekväma plagg

Det viktigaste när du klär dig för uppdrag i skog och mark är att du satsar på bekväma byxor. Det finns ett stort utbud av bekväma byxor för både damer och herrar på www.na-kd.com. När det gäller kategorin byxor dam finns det dessutom många plagg som kombinerar vida ben med bekväma midjor. Samtliga byxor passar för tillfällen då du inte bara måste vara bekvämt klädd utan också behöver klä dig snyggt och professionellt. Ett par svala byxor i linnetyg med vida ben i kombination med en skön blus, bekväma sneakers eller gymnastikskor samt en avslappnad solhatt ger dig looken du är ute efter. Du behöver med andra ord koncentrera dig på fritidsmode och funktionsplagg.

Rätt utrustning för naturuppdrag

Förutom rätt kläder behöver du också komma ihåg att ta med dig rätt kameraobjektiv när du ger dig ut i gläntor och skogspartier för att leta efter vinklar och perspektiv. Det är också en bra idé att satsa på en ryggsäck med smart förvaring så att du kan bära med dig kamera, stativ, objektiv och andra saker som behövs för att kunna ta rätt bild. När du till exempel ska ta bröllopsbilder i en lummig skogsdunge och kommer på att du vill ha en bild ovanifrån måste kläder och utrustning klara att du klättrar upp i ett träd och monterar en kamera så att du kan få annorlunda ljus och vinkel i bilden.

Fritidsmode

Det viktigaste för en utpräglad naturfotograf är att både kläder och utrustning klarar av att vistas i skog och mark. Kläderna behöver vara både vara bekväma och tåliga. Ibland kan fotografen behöva spendera timmar på knä i ett gömsle i skogen för att kunna fotografera en sällsynt varg eller en björn. Det är med andra ord luftiga plagg och fritidsmode som gäller samt en stor portion tålamod. Naturen kan vara lynnig emellanåt och det gäller att vara beredd på oförutsedda händelser, precis som förutsättningarna för en bild kan ändras på en sekund.

Relaterade inlägg